Kamerarendszer

Napjainkban egyre több a betöréses bűncselekmény. A kamerarendszerek nem csak ezek, hanem a kereskedelemben, ipari csarnokokban dolgozók megfigyelésére is szolgálnak. Ezeket a modern technikai találmányokat interneten is elérhetjük. Ez annyit jelent, hogy otthonról vagy a világ bármely pontjáról is belenézhetünk, vagy akár visszanézhetjük a megfigyelt területet. Ezt akár telefonról, tabletről is megtehetjük. A kereskedelemben ez azért is fontos, mert az eladó és a vevő közötti esetleges vitás ügyekben könnyen utána nézhetünk és gyorsan felgöngyölíthetjük. A régi analóg rendszerek helyébe lépett a digitális (IP) kamera, mely részletgazdagabb, élesebb és magasabb felbontású felvételeket készít.

Többféle rendszert tudunk kialakítani. Lehet digitális rögzítő DVR, vagy PC alapú, amihez egy asztali számítógép vagy laptop szükséges. Megfelel miden fontos elvárásnak.

A szoftver sok kamera estén is gyors és megbízható. Adattárolás központilag megoldható. Telepítése egyszerű.

A 4K-s kép igen meggyőző, ami azt jelenti, hogy a viszonylag igen távoli képeket is láthatjuk egy szimpla nagyítással. A rendszer azért is indokolt, mert ez alapján egy betörőt tetten érhetünk. Folyamatos felvételt biztosít akár több héten keresztül és az infravörös funkciónak köszönhetően éjszakai is biztonságban érezhetjük magunkat és szeretteinket. Ezenkívül az internetes vezérlés lehetővé teszi a képek valós idejű megjelenését teljes hozzáféréssel, magyar nyelvű menüvel. A konfigurációja akár az internetről is elérhető. Ennek használatához nincsen másra szükség csak egy fix IP-címre. Használata rendkívül egyszerű és könnyen telepíthető.

Hogyan riaszt a kamerarendszer?

A Video Content Analysis azaz a video tartalom elemzés a beérkező adatok alapján vizsgálja a gyanús tárgyakat, valamint személyeket. Míg a kezdeti Video Metion Detection csupán mozgásokat észleltek, addig a VCA-k olyan magatartás mintákat is kiszűrnek, mint a bóklászás. Mivel a kamerarendszer sok téves riasztást produkált, így szükség volt egy olyan intelligens rendszerre, amely a mozgásérzékelést detektálja. Az algoritmus folyamatosan alkalmazkodik a háttér esetleges változásaihoz, így azok nem váltanak ki téves riasztást.

Milyen lehetőségek rejlenek egy intelligens kamerarendszerben?

 • Mozgásérzékelés
 • Hangérzékelés
 • Objektumkövetés
 • Arcfelismerés
 • Vonalátlépés érzékelése
 • Rendszám felismerés
 • Eltűnt tárgyak érzékelése
 • Kamera elleni szabotázs
 • Haladási irány megfigyelése
 • Zsúfoltságdetektálás
 • Tiltott sávhasználat
 • Hőkamera rendszer

Bármelyiket is választjuk a kamerarendszer egyszerű megoldást nyújt a videó megfigyelés területén. Szakmai tapasztalatunknak köszönhetően kiválaszthatjuk azokat a megfigyelő kamerákat, melyek megfelelnek minden egyedi és speciális igényeknek. Eredményesen használhatók lakásokban, házakban, irodákban, üzletekben. Kültéri kamerarendszerek ellenállnak az időjárás és a környezet viszontagságainak, csapadék, hőmérséklet. A kamerarendszereket akár pár óra alatt is egyszerűen és gyorsan beszereljük.

Ha már van elképzelése arról, hogy hány kamerát szeretne komplett videó rendszereket biztosítunk Önnek. Ezek a kamerarendszer tartalmazza a szereléshez, üzembe helyezéséhez szükséges alkatrészeket is. Árainkat egyedi igények alapján alakítjuk ki. Biztosítjuk a kamerarendszer vezetékes vagy vezeték nélküli megoldásokat. A kamera által nyújtott beltéri és kültéri kamera el van látva beépített infra megvilágítással. Ezek mindenfajta külső megvilágítás nélkül a sötétben is tökéletes felvételeket készítenek. Automatikusan bekapcsolja a saját infra megvilágítást amint szükséges.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi kérésének megfelelően megtervezzük és beépítjük a megfigyelő rendszert. Kérje egyedi árajánlatunkat még ma.

Példa az IP és analóg kamerák közötti különbség érzékeltetésére:

 

https://www.powerbizt.hu/smartview