Riasztórendszer

A megszaporodott bűnözések, lopások, támadások miatt egyre nagyobb szükség van a riasztórendszerek meglétére. A vagyon és személyvédelemi rendszerekhez tartozik a tüzek észlelése és a szén-monoxid mérgezés megelőzése is. Ezáltal megóvhatjuk családtagjainkat és értékeinket. Megoldást tudunk nyújtani az önálló vagy integrálható szén-monoxid érzékelőinkkel. Ezt a mai elvárásoknak, követelményeknek megfelelően telepítjük. Lépést tartunk a korral ezért mindig a legmodernebb fejlesztésekben élen járunk. Igény szerint távfelügyeletet is biztosítunk. Több partnercéggel állunk kapcsolatban, hogy mindig legalkalmasabb ajánlatot készíthessük ügyfeleink számára. Azért is kedvező, mert a lakóhelyhez legközelebb eső kivonuló szolgálat áll rendelkezésre. Íme néhány termékünk Paradox, DSC, Saxtel, Texecom. Ezen kívül sok más márka javítását és karbantartását vállaljuk például Summit, Electronics Line, Solo Penta, Pyronix, Napco, Bosh, Solution 16.

A riasztórendszerek gazdaságos és bevált megoldást kínálnak. A leggyakoribb felhasználási területek lakások, házak, irodák, ipari létesítmények. Széles palettánkban megtalálhatóak a vezetékes és vezeték nélküli rendszerek egyaránt.

Tapasztalataink szerint a cégek és egyéb intézmények a vezetékes kiépítés mellett teszik a voksukat. A vezeték nélküliek teret hódítottak a magánszférában és az irodákban. Ezt a fajta rendszert inkább az esztétikum megőrzése miatt kérik. A vezeték nélküli riasztórendszer számtalan esetben csak utólag merül fel az igény a beszerelésére, így a már kész helyiségben úgy kell telepíteni, hogy ne bontsuk meg az összképet. A vezetékes riasztórendszer kábelezése megköveteli a falba vésett csövezést, de persze megoldható a falakon kívül is, habár ez nem kölcsönöz esztétikus külsőt. Nem beszélve a telepítéssel járó piszokról, és porról, valamint egyéb kellemetlenségekről.

A teljesen vezeték nélküli rendszerekkel érzékelhetjük a nyitást, mozgást, üvegtörést, füstérzékelőt is. A riasztóberendezések jellemzői nagyjából megegyeznek a vezetékessel. Habára legtöbben attól félnek, hogy egy riasztórendszer összekapcsolása az okosotthonnal az internet által sebezhetővé válik. Fontos kihangsúlyozni, hogy egy erős jelszóval és egyéb óvintézkedések alkalmazásával ez könnyen elkerülhető, és szinte esélytelen, hogy egy halandó ember erre a manőverre képes legyen.

Mégis mi a lényeges különbség a két rendszer között?

  • A vezetékes riasztórendszerek felhasználói tudják, hogy ha valami hiba adódna, jelzést kapnak róla, ezért bízhatnak a rendszerben
  • Könnyen kezelhető, ugyan úgy jelzést küld, de egy vészhelyzetben a vezeték nélküli eszköz használója nem biztos, hogy észreveszi a hibajelzéseket azonnal.

Mikor érdemes a riasztórendszer kiépítése?

Amennyiben építkeznünk vagy épp felújítunk érdemes kihasználni a lehetőségeket. Mit is értünk ez alatt? Elsősorban arra gondolunk, hogy a vezetékes nyitás- és mozgás érzékelőkhöz egy gyenge áramú kábelt beiktatni. A vezetékes nyitás- és mozgásérzékelők nagyságrendekkel olcsóbbak és üzembiztosabbak a vezeték nélküli termékeknél, így gazdaságosabb lehet a használatuk. Nem csak azért fontos, hogy megóvjuk értékeinket egy betörés ellen, hanem arra, hogy az érzékelők értesítsenek minket arról, hogy egy ablak nyitva van. Ennek segítségével azonnal elzárhatjuk a fűtést vagy épp a hűtést. Cégünknél lehetőség van arra, hogy az Ön igényeihez mérten, egy ablak- és ajtónyitás érzékelőt is kérjen a beszereléskor. Ez a végösszeghez képest sem kerül sokba, még akkor sem, ha sosem szeretnénk igénybe venni.

Cégünk több éves szakmai tapasztalattal rendelkezve nyújt leendő és meglévő ügyfelei számára megoldást. Ha Ön is szeretné megelőzni a személy és vagyon sérülést a legjobb helyen jár. A megfelelő vagyonvédelmi rendszert, riasztóberendezést építjük ki otthonába, üzletébe.