Villanyszerelés

Az elektromos vezetékeknél is sokan azt gondolják, hogy akár 30 évig is tökéletesen működnek. Azonban a nagy teljesítményű háztartási kis gépek használata megköveteli a hálózat felújítását. A régi hálózatokra jellemző, hogy kis keresztmetszetű alumínium vezetékeket és régi olvadó biztosítékokkal szerelt elosztó táblákat használtak.

Villanyszerelés kivitelezése

Több éves szakmai tapasztalattal végezzük munkáinkat. Legyen szó új építésű házak, kisebb irodák, nyaralók, tégla vagy panellakások szereléséről. Teljes körű erős- és gyengeáramú kivitelezést is vállalunk. Mi csak is kizárólag minőségi és korszerű szerszámokkal, valamint villanyszerelési anyagokkal dolgozunk, annak érdekében, hogy a legjobb minőségű szolgáltatásban részesüljenek ügyfeleink. A panellakások, társasházak, valamint régi tégla építésű elektromos hálózat felújítása, a kapcsolók, világító testek cseréje, illetve bővítése a leggyakrabban előforduló kérés.

 • Az első és fontos lépés a megtervezés, valamint a tulajdonossal való egyeztetés. A jól és előírás szerűen megvalósított villanyszerelés hosszú távon fogja szolgálni otthonát. A 70-es és 80-as években épült panellakások villanyvezetékeit azért kell felújítani, hogy bírják a háztartási termékek villamos hálózatának igényeit.
 • Második lépésként el kell készíteni a lakásban használt elektromos készülékek listáját, alaposan vegyük figyelembe, hogy egyes helyiségekben milyen világítást szeretnénk, valamint egyéb igények megbeszélése a tervezés előtt.
 • Az utolsó és fontos lépés az igények alapján javaslatot készítünk. A festés előtti munkálatok megkezdése előtt, lehetőség nyílik a dobozok cseréjére, és korszerűsítésére, a futó vezetékek cseréjére. Érdemes időközönként az érintésvédelmi rendszer felülvizsgálata is.

Nagyon sok múlik, hogy milyen minőségű a villanyszerelés. Fontos részét képezik az építkezési, felújítási munkálatoknak és nem kis munka. A munkálatok nagy része akkor jelent kihívást, amikor betonépületekben végezzük el a feladatot. Könnyen lehet, hogy egy olyan tartóvasba ütközünk, aminek meg kell oldani az eltávolítását, vagy az oda nem figyelő szakemberek által már korábban elvégzett kontár munkáját kell épp kijavítani. A nem kis időt igénybe vevő munka végeztével az új rendszer évtizedeken keresztül problémamentesen használható.

A megfelelő szakemberek választásával sokkal biztonságosabbá varázsolják az épületeket, hiszen a vezetékek cseréje minimálisra csökkenti a rövidzárlat esélyét, ami néhány esetben tüzet is okoz. Megfelelő tudás és szakképesítés nélkül könnyen emberi sérülést is okozhat a villanyszerelés, és a törvény is bünteti. A kültéri feladatok elvégzésénél másképp kell eljárni, hiszen ebben az esetben olyan vezetékekre van szükség, ami ellenál minden időjárási viszontagságnak.

A jól elvégzett villanyszerelési munkálatok nagyban hozzájárulnak a különleges otthoni hangulat megteremtéséhez. Akár játszhatunk is a fényekkel, változtathatjuk a világítás színét, a fényforrások számát.  Az új vezetékek kiválasztásánál mi mindig figyelembe vesszük, hogy milyen az épület jellege. A túl vékony kábelek eléghetnek, ha egy nagy fogyasztású eszközt szeretnénk rajta működtetni.

Az otthonunk munkálatait egy bizonyos szinten mi magunk is el tudjuk végezni a biztonsági előírások figyelembevételével. Ahhoz viszont, hogy a villanyszerelés sikeres legyen szükség van egy jól kidolgozott tervre, ami lépésről-lépésre végig vezet az adott munkafolyamaton. A munka ellenőrzése elengedhetetlen egy megfelelő szakember által. Egy vizes helyiségben előfordulhatnak balesetek, nagyobb sérülések, áramütés. Munkáinkat rövid határidővel vállaljuk. A már egyeztetett időpontot követően a lehető legrövidebb idő alatt érkezünk Önhöz, hogy elhárítsuk a villanyszereléssel kapcsolatos problémákat.

Vállaljuk:

 • Beltéri és kültéri világítás tervezése, kivitelezése intelligens technológiával
 • Biztosíték táblák szerelése, cseréje
 • Villanyóra átrakás
 • Elektromos hálózatok bővítése
 • Erős és gyenge áramú hálózatok felújítása
 • Házak, lakások, üzletek, műhelyek elektromos hálózatának felújítása
 • Szerelvények, kapcsolók cseréje
 • Teljes körű villanyszerelési munkálatok elvégzése